Приштински дневни лист “Kоха диторе” оцењује да се “(тзв.) косовска државност доводи у питање” у документу који је албанска страна потписала у Берлину о директној авио-линији између Приштине и Београда, јер се избегава употреба назива “косовских институција.”

У писму које је тзв. Kосово потписало са три друге стране, тзв. косовска управа цивилног ваздухопловства назива се: “Власт за цивилно ваздухопловство на Kосову”.

Говори се о отварању посебне линије између Приштине и Београда, али се избегава терминологија назива државних институција, пише приштински дневник.

Тако се нигде не помиње АСХНА – скраћеница за тзв. државну агенцију за навигацију, а користи се само “Јединица за ваздушни саобраћај” – термин који је био у употреби пре него што је тзв. Kосово једнострано прогласило независност, наводи “Kоха”.

Документ из Берлина, сажет на мање од две стране, у који је имала увид “Kоха”, у ствари је споразум између четири институције, авио-компаније “Луфтханса”, Међународног аеродрома Приштина, Kфора и Kосовске цивилне управе.

Приштински лист сматра да то показује да су приштинске и београдске власти потписале два различита писма специфична за њихов рад.

Leave a Reply