Упад специјалаца РОСУ са оклопним возилима и дугим цевима на север Косова и хапшење Срба одиграо се јер су моћници из Стејт департмента, такозване Дубоке државе дале „зелено светло“.

Како сазнаје портал Еспресо из дипломатских извора администрација у САД која је директно супростављена председнику Доналду Трампу, а на страни је Рамуша Харадинаја преко амбасадорке тзв Косова Влоре Читаку дала је зелено светло за акцију РОСУ.

  • Читава линија комуникације ишла је преко Влоре Читаку. Она је јасно пренела поруку Харадинају да РОСУ „има дозволу“ да крене на север Косова – открива наш извор.

Према његовим речима није ни мало случајно што се баш у том дану, док је РОСУ малтретирао Србе Харадинај састао са представницима америчке администрације, тачније са Сусан Фалатко.

  • Довољно је повезати неке ствари и врло брзо се добија цела слика. Јасно је да Харадинај и остали нису могли сами да крену у ову акцију, а колико је она добро уиграна говори и чињеница да се КФОР огласио тек на крају акције – каже наш извор.

Подсетимо дубока држава отворено је на страни Рамуша Харадинаја и није ни мало чудно да су баш 28. маја дали зелено светло за напад.

  • Само пар дана пре акције Трампови људи били су у Београду и Приштини на разговорима. Администрација председника САД покушава да нађе решење да врати две стране за преговарачки сто, те није чудно што је тзв Дубока држава хтела још једном да покаже мишиће Трампу и поквари му посао – открива наш извор.

Оставите Коментар