Уколико Скупштина Црне Горе на предлог Здравка Kривокапића разреши Владимира Лепосавића са функције министра правде, мањинских и људских права, премијеров кандидат за тај ресор биће највероватније његов правни саветник Иван Шикмановић, сазнаје се из поузданих извора.

Према нашим сазнањима за Лепосавићевог наследника у премијеровом кабинету у статусу „већ виђеног“ био је актуелни Генерални секретар Владе Божо Милоњић али он више није вољан да се прихвати ове кандидатуре свјестан реакција јавности у случају разрешења министра правде.

Милоњић је то на недавном састанку и саопштио премијеру па је аутоматски у први план искочио Шикмановић. Такав развој ситуације посебно је обрадовао структуре старог режима које од формирања Владе и воде специјални рат против Лепосавића а којима Kривокапићев правни савјетник припада „дубински“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

У претходној Влади, Шикмановић је опстао упркос раскиду савеза Ђукановића и Kривокапића као кадар близак ДПС-у. Због тога се Шикмановић, након што је формирано Министарство јавне управе, 2016. године, из МУП-а преселио на функцију начелника у овом министарству, на које га је поставила ДПС министарка Сузана Прибиловић.

Посебан феномен у вези Шикмановића је да је и његова супруга Ивана Шикмановић дугогоишњи високопозиционирани кадара Министарства вањских послова, која је, након једногодишњег боравка у Москви, пресељена у црногорску амбасаду у Северној Македонији.

Њен супруг, претендент на мјесто министра правде и правни саветник премијера, 2018. године напустио је функцију начелника у Министарству јавне управе да би се придружио супрузи на боље плаћеној дипломатској мисији.

Оставите Коментар