Најбоље упаривање на Салашу код Цоње је добар гриловани одрезак и домаћа ракија. Сваки одрезак спремљен је на аутентичан начин, по Цоњином рецепту.

Синиша Богдановић Цоња, свој салаш је промовисао као потенцијални туристички бисер Хомоља. Тај салаш то и јесте. Салаш је право место за све оне који желе да остваре истински контакт са природом.

– Kућу стару 120 година наследио сам од мајке, и пре неколико година, кад сам донео одлуку да се бавим туризмом, продао сам неколико хектара дедовине да бих имао новац да уредим имање, јер је моја идеја да дођу људи у природу, на чист ваздух и добру храну – наводи Цоња.

Замисао му је била да у етно кућу долазе породице са децом, људи жељни природе и мира. То је и постигао. Права оаза природе пружа уточиште многима који свој долазак најаве, и који су жељни добре старе кухиње.

Салаш код Цоње, који се налази у селу Лесковац надомак Петровца на Млави, својим посетиоцима нуди безбројне активности, од дегустације домаће хране, преко шетњи по Хомољу… Прави је мали рај и одмор за очи и душу. Kада једном дођете на салаш, осетићете се као „на селу код баке и деке“, оживети успомене на заборављене ствари и предмете и препустити се природи и уживању.

На салаш свраћају и авантуристи који желе да упознају још неистражено Хомоље, али и породице са децом. Велики проценат посетилаца чине странци, који се са таквим искуством углавном срећу први пут у животу.

Салаш код Цоње другачији је од осталих салаша. Посебан је по томе што његов власник Синиша Богдановић Цоња гаји истинску љубав према гостима и који даје све од себе да гостима покаже шта су заправо село и природа, и колико љубави и пожртвовања треба уложити да би гости осетили потпуни ужитак на салашу.

Федор Емалианенко, по многима највећи ММА борац свих времена, у посети Салашу код Цоње

Долазак на Салаш код Цоње се најављује, на телефон 063/88-65-611

Оставите Коментар