Делегација Kошаркашког савеза Србије, коју су чинили председник Предраг Даниловић, генерални секретар Дејан Томашевић, селектор Александар Ђорђевић и помоћни тренер Јовица Антонић посетила је општину Лепосавић, где их је угостио градоначелник тог града Зоран Тодић.

– Желимо вам најпре пуно здравља и среће, а сигурни смо да успех неће изостати и да ћете се попети на кров света – рекао је Тодић.

САЛЕ ЂОРЂЕВИЋ: Ако освојимо пехар, пешке ћемо га донети на Kосово! 1

После разговора са градоначелником, уследио је обилазак манастира Светог Василија Острошког, а након краћег задржавања у храму, посету су завршили на школском терену основне школе „Лепосавић“, где су свечано отворили традиционални 47. градски турнир у малом фудбалу „Пријатељство 2019“.

Делегацију KСС дочекале су пуне трибине, не само грађана Лепосавића, већ и грађана суседних градова. Око 2.000 људи је било присутно, а том приликом је интонирана и химна Србије.

– Хвала вам грађани Лепосавића. Ја сам овде први пут и прелепо се осећам. Оно што ја могу да вам поручим као бивши спортиста јесте да се дружите и уживате у турниру, то је другарство које стичете за цео живот. Желим вам пре свега лепо да се забавите и да слушате тренере. Хвала вам још једном…

САЛЕ ЂОРЂЕВИЋ: Ако освојимо пехар, пешке ћемо га донети на Kосово! 2

Александар Ђорђевић, селектор Србије, био је видно узбуђен.

– Изузетно сам поносан што сам овде, хвала вам на позиву, хвала и на љубави и подршци коју нам пружате. Уз вашу помоћ, уз Божију помоћ надамо се да ћемо се вратити са медаљом. То ће бити и ваше одличје – закључио је Ђорђевић.

Он је на питање новинара да ли ће успех и евентуално освајање светског злата прославити са Србима на Kосову, рекао:

– Пешке ћу вам пехар донети од прелаза до Лепосавића ако га освојимо…

САЛЕ ЂОРЂЕВИЋ: Ако освојимо пехар, пешке ћемо га донети на Kосово! 3

Емоције није скривао ни генерални секретар Дејан Томашевић, који је истакао да се глас Срба са Kосова мора чути како би и народ у остатку земље чуо са каквим се проблемима суочовају.

– Знамо колико нашем народу значи када освојимо неки медаљу и потрудићемо се да то буде и овог пута, а сигуран сам да ће сви репрезентативци на челу са селектором и свима нама врло радо прихватити да, како је Сале рекао, тај пехар донесемо пешке у Лепосавић – рекао је Томашевић.

loading...

Оставите одговор