Руски председник је пре три године, у интервјуу редитељу Оливеру Стоуну, открио шта мисли о људима који су задужени за њихову безбедност.

Вест о самоубиству припадника руске Федералне службе безбедности Михаила Захарова, и то на радном месту, покренула је питање безедности руског председника Владимира Путина, који важи за једног од најчуванијих људи на планети.

Руски председник је пре три године, у интервјуу редитељу Оливеру Стоуну, открио да је на њега неколико пута покушан атентат.

Стоун је Путину рекао да је чуо да је било најмање пет покушаја атентата на руског лидера. „Није као на Фидела Кастра, ког сам такође интервјуисао. Мислим да је у његовом случају било око 50“, казао је Стоун.

Путин је потом казао да је разговарао са Кастром о томе. „А он ми је рекао: ‘Знаш ли зашто сам још жив? Питао сам га ‘Зашто?’ ‘Зато што сам увек лично решавао питање моје безбедности“, казао је Путин, истичући да верује свом обезбеђењу.

На констатацију Стоуна да је први корак у припреми атентата убацивање у безбедносне редове председника, Путин је одговорио: „Знате ли шта кажу Руси? Коме је суђено да буде обешен, неће се удавити“.

О томе да ли зна каква му је судбина, Путин је рекао да „само Бог зна нашу судбину – и моју и вашу“, пренела је агенција Тасс.

Оставите Коментар