У јеку расправа око пандемије узроковане не короном, него одлуком свјетске здравствене организације да редефинира појам епидемије, мени пажњу нису привукле вијести о америчким, руским или кинеским вакцинама, већ вирус који је много опаснији од кинеске грипе. Дилему да ли ћемо робовати са маском на глави или без ње, остављам оним свезнадарима који су прије пар мјесеци причали да су у неким тунелима поред Загреба маринци детонирали малу атомску бомбу и да Трумп хапси дубоку државу. Сад су ови што их је Трумп похапсио намјестили изборе.

Велика је конкуренција међу глупанима. Ипак, радикални атеисти су далеко најглупљи и најзатуцанији људи на свијету. И увијек ме поново изненаде својом упорном глупошћу. Сјећам се кад је неки представник атеиста Србије написао књигу о логичким погрешкама у којој је покушавајући објаснити логичке погрешке стално правио логичке погрешке.

Јучер један такав пише: „Интересантно да је патријарх кад је сазнао да је болестан отишао у болницу, а не у неку од чудотворних црквених дестинација попут манастира Тумане, Острога, Црне Реке…“

Јесу ли некад патријарх или неки свећеник позивали људе да не иду у болницу? И зашто би патријарха а приори сматрали непогрешивим? Заблуда је да су вјерске вође најдуховнији и најморалнији вјерници, прије се ради о људима који најбоље пливају у борби за моћ и позиције. Свака људска организација, па тако и црква, пати од типично људских болести.

Манастири и света мјеста гдје се догађају исцјељења нису конкуренција конвенционалној медицини, већ је најбоље користити и класичну медицину и алтернативне технике комплементарно. Постоје бројне студије реномираних лијечника попут легендарног психијатра Даниела Амена, неуролога Рандyа Мурпхyа, кирурга Ларрyа Доссеyа… које говоре о снази молитве. Посебно је занимљиво истраживање др. Рандолпха Бyрда из Сан Францисца који је на више од 300 пацијената обољелих од кардиоваскуларних обољења показао да чак и молитва особа које пацијенти нису познавали може промијенити ток њихових болести.

За ону болест која изједа западно друштво Пфизер нема вакцину. Најгора болест није корона, него морални тумор на колективној души човјечанства – корупција, бахаћење политичара, насиље како физичко, тако и вербално и виртуално, курвање, ријалити, промискуитет, прељубе, абортуси, непоштовање старијих… све те тековине модерног времена.

Замислите човјека који је 1989. пао у кому и којег би данас пробудили: у свијету старлета, криминалаца, јутјубера, инфлуенсера… Да смо 1989. кад су Нијемци срушили Берлински зид, ми сазидали зид око Југославије, умјесто што смо је рушили журећи на запад шта би пропустили? Станију, Сорају и Жизелу? ЛГБТ параде? Напућене усне и избачена дупета на инстаграму? Мафијашке обрачуне по улицама Београда? Криминалну приватизацију? Бесрамно богаћење тајкуна? Ћалетовог сина који је разбио Порсцхеа? Сестре Кардасхиан?

Кад елите обезбоже масе, кад их увјере да немају вјечну душу, онда човјека живи као да сутра не постоји, као да нема оног свијета гдје ће му све доћи на наплату. Као да нема Бога који је једини власник ауторских права наших живота јер нас је Он створио и Он нам даје морални закон по којем смо ДУЖНИ живјети! Кад нема Бога све је дозвољено, тада човјека не води Божји закон него хирови властите нарави.

Кршћанство је стољећима било имуни систем западног друштва. Без колективног имунитета, распада се и основна јединица друштва – обитељ. Да те старлете имају породицу, не би им родитељи дозволили да се вуку по задругама. Да су ти швалери имали очеве, онда би их научили да поштују своје жене, а не да јуре Тијану Ајфон.

Обитељ је најјача војна формација у универзуму. Нема чвршће везе од обитељи. Све најјаче организације свијета су организиране као обитељ – талијанска мафија или кинеска тријада, јер у суровом свијету криминала може преживјети само организација која је организирана као најјача војна формација.

Без обитељи човјек је лист отргнут од стабла и са њим вјетар ради шта хоће. Без обитељи људи више нису организирана војска него маса која је у расулу, а са масом у расулу лако је владати. Таквој маси лако је наметнути све па и обавезну вакцинацију. Људи су постали стока. На стоку природно иде жиг. О томе је писао Иван Богослов у свом „Откривењу“ прије 2000 година и сад се све то дешава пред нашим очима.

Човјечанство је заражено, западну цивилизацију је захватила пандемија. Једина вакцина која нас може спасити није некаква измишљотина покварене фармацеутске индустрије него кршћанство. Један човјек је прије 2 000 година побиједио најгори вирус свих времена – вирус зла.

Горан Шарић

Оставите Коментар