Бивша директорка осуђена је на 10 месеци затвора, годину дана јој је забрањено да врши функцију директора и обавезана је да надокнади причињену штету у износу од преко милион динара.
Догађај који је обележио 62. седницу СО Параћин је догађај какав се не виђа ни у најкорумпиранијим државама на свету.

Наиме, најпре је дан пре седнице општинско веће донело одлуку којом је пресуда против бивше директорке Центра за социјални рад Параћин Биљане Милановић Стојановић проглашена за политичку, иако је окривљена признала злоупотребу службеног положаја, па су наложили одборницима да се “солидаришу” са осуђеном.

Том пресудом бивша директорка осуђена је на 10 месеци затвора, годину дана јој је забрањено да врши функцију директора и обавезана је да надокнади причињену штету у износу од преко милион динара.

Поштујући одлуку већа и председника Пауновића одборници на следећој седници по хитном поступку одлучују да се заиста солидаришу са осуђеном и то парама грађана Параћина.

На дневни ред се, понављамо, по хитном поступку ставља предлог да се за 10 хиљада повећа паушал који одборници примају како би покрили осуђену директорку.

О свему наведеном сведоче и фотографије одлука.

Ова афера незабележена је у историји не само Србије него било које цивилизоване земље на свету и представља преседан не само због тога што се арче народне паре и злоупотребљава буџет већ зато што је први пут да се локална извршна власт меша у судску. Следећи овај пример можемо очекивати у данима који долазе да Пауновић нареди одборницима да се буџетским парама солидаришу са још неким од познатих параћинских гангстера који га подржавају.

Док се поштен народ свакодневно бори да преживи и плаћа таксе и порезе како би пунио локални буџет Пауновићеви одборници се тим новцем “солидаришу” са криминалцима и плаћају њихове дугове. Нема дилеме, ово је до сада незабележено, ако је и од Пауновића много је.

Оставите Коментар