Премијер Албаније, Еди Рама, сматра да дијалог Београда и Приштине треба да буде окончан међусобним признавањем, да би, како каже, потом и остале земље ланчано признале такозвану косовску независност.

– Ако (Аљбин) Kурти постане премијер са њим ће Србија, хтела то или не, морати да разговара – рекао је Рама у Новом Саду, где је учествовао на трилатералном састанку – Србија Албанија и Северна Македонија.

На хиљаде Албанаца се одриче држављанства тзв. Kосова!

У интервјуу за албански ТВ Kљан, Рама је оценио да је несумњиво да Аљбин Kурти данас представља израз воље косовских бирача.

– И ако преузме власт на (тзв.) Kосову он ће бити легитиман премијер са којим Србија, хтела то или не, треба да комуницира, треба да нађе начин структурисања једног процеса дијалога, који се не може замислити без владе и новог премијера (тзв.) Kосова – рекао је Рама.

Према његовим речима, Kурти је спреман да преузме одговорност, те додаје да и косовски политички лидери имају обавезу да, како каже, “гурају напред дијалог који треба без сумње, поново покренути, реструктурирати и јасно се фокусирати на његово окончање – признавањем (тзв.) Kосова”.

Потом би се, каже, догодило ланчано признавање такозване косовске независности од других земаља.

Подсетио је да је лично увек био против размене територија као начина којим се скраћује пут једном процесу који је много компликованији.

– Међутим, на другој страни, рекао сам и понављам да је незамисливо да се долази до закључка уколико нема визије и уколико нема воље да се договоре о граничној линији – навео је албански премијер.

Оставите Коментар