Руски опозиционар живописне биографије Владимир Волохонски, који је међународну славу стекао као “геније” који је крајем фебруара 2022. године слао лажне дојаве о постављеним бомбама широм Русије, решио је да своје ново гнездо свије у Србији. То не би било спорно за гостољубиву земљу попут наше, која раширених руку дочекује пријатеље са свих меридијана, да овај колоритни политички егзибициониста није наставио, па чак и унапредио и обогатио своју агенду новим, са аспекта интереса наше земље веома проблематичним гафовима.

Волохонски је тако наједном постао забринут за квалитет ваздуха који се удише у Србији, па је здушно подржао протесте овдашњих тзв. еколошких покрета, за које већ и врапци на грани знају да су експозитуре западних центара моћи. Због тога човек не може а да се не запита да ли баш сваки руски “дисидент новог доба” мора да стане у ред испред западњачког казана како би се из њега нахранио, и да ли је то случај и са Волохонским? Добро упућени извори кажу да јесте, те да, по оној народној “где има дима, има и ватре”, везе Волохонског са западним центрима моћи треба тражити преко компаније у којој је запослен – београдског представништва чешке фирме за развој софтвера “JetBrains” – иза које, како познаваоци прилика тврде, стоји крупан британски капитал, повезан са центрима одлучивања, па и обавештајним структурама у Лондону.

Уколико сабере елементе управо приказане једначине, сваки мислећи човек ће себи поставити исто питање – да ли Волохонски у Београду са својим истомишљеницима прави планове и развија стратегију за спровођење некакве “обојене” револуције у Москви, привидно у корист “прогресивних и демократских” снага у Русији, а заправо за рачун својих страних ментора? Другим речима, да ли му се у сну јављају слике Биг Бена на Црвеном тргу и Лондонског моста на реци Неви у његовом родном Санкт Петербургу, као што му вероватно не би сметало ни да се сутрадан пробуди и прошета Трафалгар сквером на месту београдских Теразија? Дани пред нама даће одговор на ова питања…

Оставите Коментар