Косово је отишло од нас и то неће променити хиљаде политичких саопштења, поручује данас Либерално-демократска партија.

Србији треба истина о Косову, која је јасна свима, али се не говори из себичне потребе да се опет жртвује једна земља због странчарења које нам је уништило животе, а сада прети да уништи и животе наше деце – поручују из ЛДП-а.

Србији је потребан предлог који српској мањини на Косову пружа могућност да слободно живи, ради у миру, штити своје интересе, послове и имовину и буде део друштва које је мултинационално и које уз Србију иде путем интеграција у ЕУ и НАТО, наводи ЛДП.

Србији је потребан мир и то је нешто што можемо као земља први пут да добијемо, али, исто тако, због своје неспособности, прилику за мир можемо, по ко зна који пут, да изгубимо.

ЛДП ће, наводи, у септембру понудити другачије политичко деловање кроз формирање Коалиције за мир, са јасним порукама да од решења питања Косова, референдума у Македонији и стабилизацији прилика у БиХ зависи наша заједничка будућност и тада ћемо моћи да размишљамо о Европи и приликама које нам се отварају.

Паралелно са тим, морамо сузбијати екстремни националистички утицај, који последњих месеци прети свакоме ко жели да питање Косова реши или бар понуди решење које искјучује митске приче и снове, у којима нема реалности, већ само болесне потребе да се Србија изолује по жељи Москве, која је последње уточиште погрешне политике.

Извор: Правда

--