Овим путем оштро осуђујемо прошиптарски и НАТО-вски режим Мила Ђукановића који је своје антисрпско деловање јасно показао насртањем на темеље Српске православне цркве “Свети Јован” у месту Свач, надомак Улциња. У присуству полиције која би требала да штити свештенике СПЦ који су дошли да служе литургију, као и увек до сад, разуларена шиптарска банда је напала свештенике и физички им припречила пут до манастира. Шиптарске нападаче предводи Хаџи Сулејмани, одборник Демократске партије, који је подржавао кампању Мила Ђукановића, а у својој канцеларији држи заставу “Велике Албаније”. Овај човек је познат по сумњивим пословима и сумњивом капиталу.

Након отимања идентитета српском народу у црној Гори, правећи нову милогорску нацију, након отимања српског језика уз додавање два архаична гласа, наравно да на ред долази сламање вере српског народа у Црној Гори. Српска православна црква је још једино што је преостало српском народу као стожер у натовско шиптарској милогорији. Мило Ђукановић жели да вековне српске цркве и манастире, које је градио српски народ и српска црква, претвори у власништво миловог режима и измишљене и агресивне тзв. Црногорске православне цркве.

Међу метама за отимачину српских светиња у Црној Гори јесте и храм Светог Василија Острошког који су пре Мила Ђукановића желели да отму још само Турци.

Режим Мила Ђукановића успео је уз помоћ антисрпских националних мањина, пре свега Шиптара и уз подршку НАТО и Запада да изврши промену идентитета Црне Горе, расрбљавање и духовно и морално уништење праве, српске Црне Горе. Мило Ђукановић је свестан да може заузети медије, школе, да може владати економијом, запошљавати и отпуштати људе како му је воља, пошто је успоставио страховладу и диктатуру. Такође је свестан и тога да се не може тако лако увести секта звана “Црногорска православна црква” па је зато навалио да отима храмове и манастире који су још једино преостали српском народу у Црној Гори. Зато је са ланца пустио своје бесне шиптарске керове да нападају на српске храмове. Када и ако преузме још једино уточиште српског народа он се нада да ће сломити устанак родољубиве и српске Црне Горе. Србија, као легитимни чувар целокупног српског културног наслеђа, би морала да реагује у заштиту свог народа у Црној Гори и легалног материјалног и духовног власништва под старањем Српске првославне цркве.

Милогорци и тзв. Црногорска црква са својим квинслинзима Шиптарима нека себи подижу своје храмове. Оно што је српско вековима и што ни Турци нису дирали нећемо дозволити да отима било ко, па нека је и хиљаду пута члан НАТО пакта. Омладина Српске деснице позива све уистину родољубиве организације у Србији да устану у одбрану Срба у Црној Гори и да се јавно огласе поводом овог немилог догађаја који по свему потсећа на усташки прогон Срба у НДХ. Овако је почео геноцид над Србима и покатоличавање и 1941.

Председник омладине Српске деснице Никола Демир