Председник Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић изјавио је да ће до краја маја странка коју води и Српска напредна странка (СНС) бити део заједничке политичке организације. Тим поводом је Шапић био гост емисије “Пробуди се”.

Говорећи о досадашњој сарадњи са челницима Београда из Српске напредне странке, у првом реду са Гораном Весићем, Шапић је навео да је она била лоша.

Иако ће ускоро он и Весић постати део исте организације, Шапић каже да са њим не планира блиску сарадњу.

“Уколико на следећим изборима будем добио поверење за било које важно место у држави потрудићу се да изаберем своје најближе сараднике са којима могу да поднесем одговорност за то што будем радио, а међу њима не видим Горана Весића”, каже Шапић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

На питање да ли сматра да је најављеним уједињењем са СПС-ом изневерио своје бираче одговара одрично.

“Kо год је гласао за мене због мојих политичких ставова, због онога што сам говорио и радио, оно што је остало иза мене, тога нисам изневерио јер нисам променио ни један мој политички став”, каже Шапић.

Kаже да он јесте био алтернатива СНС али са истим или сличним политичким ставовима.

“Ја и сада уласком у СНС ћу дати печат свом раду на свој начин”, каже.

Сматра да се неће “утопити” у СНС јер су његови погледи на живот и политички ставови довољно снажни.

На питање шта лично добија уласком у СНС, да ли је то прилика да постане градоначелник, каже да ће се то видети када буду дошли избори.

“Kада се буду приближили избори, ја сам сигуран да ћемо изаћи са најјачом могућом формацијом за сва најодговорнија места у држави и да ће за свако то место ићи њбољи могући кандидат. Да ли ћу ја бити кандидат за градоначелника показаће време и показаће околности које ћемо пратити до самих избора”, каже.

Додаје да уласком у СНС добија јачи механизам да спроведе ствари.

“Ако будем кандидат за градоначелника свакако добијам далеко већу шансу да будем градоначелник са организацијом каква је Српска напредна странка”, каже Шапић.

Водитељка га је питала у питању његов лични интерес или интерес странке или гласача.

“Ваљда је интерес људи који ми дају поверење да дођем на одговорно место. А наравно да се сви водимо и личним интересом. Ваш је лични интерес да седите овде у студију или је то интерес камермана и организатора? Па Ви не бисте седели овде да не желите. У свему што радимо је укључен и лични интерес, он се подразумева”, каже и додаје:

“Па интерес људи који ми дају поверење је да ја на неком вишем нивоу спроводим ствари које сам спроводио на Новом Београду”, каже.

Шапић је на крају гостовања обећао да ће долазити у емисије телевизије Нова С и након што буде постао део владајуће странке.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар