Пише: Александар Црвенко

Иако је у јавности познат као велики локал патриота у Србији, одређени поступци локалне самоуправе коју предводи Александар Шапић, говоре да је то заправо само маска за лаковерне, што се јасно види на живим примерима а не на екскурзијама и пакетићима пред сваке изборе.

И ова фудбалска сезона у Србији 2020/2021 иако под притиском ситуације са Цовидом ипак се игра упорно и са великом жељом за надметањем и доказивањем са прописима и са свим мерама Владе Републике Србије и Светске здравствене организације. Утакмице се играју у помало тужној атмосвери празних стадиона али се не одустаје. Дерби између ФK Црвене Звезде и Партизана је прошао а остали клубови се боре свако на свој начин дајући максимум сходно ситуацији и времену у ком живимо. Ипак ове сезоне један тим се издваја из шаблона такмичења и прави разлику. Са резултатима се бори у нади да ће бити боље а фабрика играча ради пуном паром и производи нове таленте који ће једнога дана бити узданице наше отаџбине и надамо се спортски амбасадори у јаким лигама.

Фудбалски клуб Имт ове године доживљава највеће успехе од свог оснивања 1953 године. По први пут игра савезни ранг а омладинци савезну лигу Србије. Сениори су освојили ове сезоне Kуп Београда и узели трофеј на теренима Аде. У клуб је дошао бивши голгетер Партизана и репрезентативац Обале Слоноваче Исмаел Беко Фофана а млади Милош Луковић позван је у националну селекцију репрезентације Србије коју предводи Мирко Буњевчевић. Све је то изненадило целу општину Нови Београд, која као прва по величини у Србији, заслужује ово одавно, али тек прошле године добили су оно о чему су сањали доласком свеже крви попут нове младе и амбициозне управе, која сматра да границе постоје само за оне који их постављају. Сви из управе су новобеограђани и то даје драж јер клуб дише као фамилија.

Фудбалском клубу је ово премијерна дебитанска сезона како у Првој савезној лиги тако и у омладинској а боре се да уђу и у кадетску лигу Србије. Kлупски пројекат који је поникао од малих ногу у тадашњем просечном лигашу је играч репрезентативац Милош Луковић који је изјавио да је пресрећан што је својим играма добио позив селектора по други пут, да једва чека да напуни 16 година како би стекао право да игра за Омладинску лигу Србије и да му је срце пуно што најлепше дана свог фудбалског одрастања доживљава у матичном клубу који је за само три године, великим напорима управе доживео трансформацију и постао права спортска средина савезног ранга. Луковића сви знају у репрезентацији као најбољег стрелца прве лиге кадета, саиграча а сада и као друга из репрезентације, што за један клуб много значи. Његова репрезентација требала је да игра против Бугарске али је због пандемије ковид 19 утакмица одложена. Али за њега и неке нове клинце тек предстоји афирмација када имају овакав клуб као што је Имт.

Шта би тек било да нема пандемије цовид 19 не можемо ни да замислимо али сигурно је да би се на Новом Београду тражила карта више за утакмице а новобеоградски стадион би био увек дупке пун. Надамо се да ће прволигаш са Новог Београда ФK Имт уз овакав рад у неком наредном периоду играти супер лигу јер за то постоје сви услови. Балон се гради, такође и нова управна зграда и све наговештава да це општина Нови Београд бити права фудбалска средина а фудбалски клуб Имт њен понос.

Свака част свима који су донели осмехе новобеграђанима, најпре управи а потом свим спонзорима и људима добре воље јел без тога ништа не би било што се данас дешава, нарочито када се узме у обзир да Општина на чијем челу је Александар Шапић није помогла клуб нити желела да чује за успех а није се удостојила ни да пита да ли бар лопте за најмлађу децу требају. Међутим, то не спутава људе из фудбалског клуба да се јос јаче и боље боре за свој тим и сигурним кораком наставе зацртани план, у нади да ће неко имати разумевања у општини којом се дотични много хвали а заправо под велом маске добротвора ништа не ради конструктивно за младе.

Ми желимо пуно среће и успеха ФK Имт-у, у нади да ће као до сада јаком вољом и борбом превазићи све и уписивати нове странице историје новобеоградског спорта.

Аутор: Александар Црвенко

Leave a Reply