На иницијативу начелнице Градске управе Београда Сандре Пантелић, данас је организована акција добовољног давања крви, а позиву се одазвао и заменик градоначелника Горан Весић.

Акцији се, осим великог броја запослених, одазвао и вршилац дужности секретара за послове Комуналне полиције Иван Дивац.

– С обзиром на то да је лето, период када су залихе крви на минимуну, Градска управа организовала је у својим просторијама акцију добровољног давања крви. Давање крви је посебан чин, нико то не ради да би добио неку привилегију или награду, али то је велика ствар – навела је Сандра Пантелић и позвала све који су спремни да пруже помоћ и помогну онима којима је то преко потребно да се одазову и дођу у зграду Градске управе данас до 14 сати.

Сандра Пантелић позвала је и друге државне органе и институције да следе пример Града Београда и спорведу ову акцију како би побољшали сарадњу са Заводом за трансфузију крви, обезбедили некоме продужетак живота и помогли у тешким ситуацијама.

– Наша сарадња са Црвеним крстом и Заводом за трансфузију крви Србије је одлична и са њима преко целе године организујемо овакве акције. Није потребан посебан повод да се као данас организујемо, а тако ћемо наставити и убудуће – рекла је начелница.

Горан Весић је рекао да је веома важно што је Градска управа организовала овакву акцију и што се одазвао велики број запослених.

– Ово је позив и другим организацијама да учине додатни напор јер на овај начин некоме може да се спаси живот и зато је важно да има довољно залиха крви у сваком тренутку. Мислим да је то нека врста људске солидарности и наша обавеза – рекао је Весић, који је редован давалац крви и често се одазива оваквим акцијама.

Докторка Завода за трансфузију крви Драгана Вукићевић рекла је да овакве акције много значе, нарочито у летњем периоду када почињу годишњи одмори и не раде ни школе ни факултети, те да је свака јединица крви добродошла.

– Ми имамо довољне резерве крви, али неке крвне групе су на минимуму. То су углавном негативне крвне групе, па су нам овакве акције добродошле – истакла је Драгана Вукићевић.

Оставите Коментар