Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић истакао је на данашњој конференцији за новинаре, одржаној у седишту странке, да режим интензивно упозорава грађане како води изузетно успешну и одговорну економску политику и како су економски показатељи одлични.

Шаровић је објаснио да званични подаци државних органа на најбољи начин демантују наводе режима. Он је истакао да, према данашњим подацима, јавни дуг Србије износи невероватних три хиљаде милијарди динара.

Године 2012, када је дошла на власт Српска напредна странка, према званичним подацима Управе за јавни дуг, јавни дуг Србије је износио 15,067 милијарди евра. Према подацима за август 2016, дуг износи 24,5 милијарди. Србија се у међувремену задужила за више од девет милијарди евра – навео је Шаровић и подсетио да је претходне недеље Народна скупштина Републике Србије расправљала о новом задужењу у износу од милијарду долара. Најављена су и нова краткорочна задуживања чија је превасходна намена подршка текућој ликвидности буџета.

Шаровић се запитао како је могуће да се непрестано задужујемо како бисмо одржали ликвидност буџета, а да нам истовремено причају о великом суфициту и о великим економским успесима Владе Републике Србије. Он је истакао да је потпуно јасно да режим уништава економију Србије тиме што наставља да се задужује.

Шаровић је изнео податке да је учешће јавног дуга у бруто домаћем производу 2012. године износило 56,2 посто а да у септембру 2016. године, према последњим објављеним подацима, износи чак 70,8 посто. Српска радикална странка је против свих најављених задужења. Све док је Србија у рукама Међународног монетарног фонда и Европске инвестиционе банке и све док режим испуњава политичке услове који долазе са Запада, народ у Србији ће живети све теже и теже. Неопходно је што пре променити политички курс и отпочети интеграције и економскусарадњу са Руском Федерацијом.

Извор: Правда