Саша Јанковић је од најјачег опозиционог лидера за само годину дана постао политичар који служи за спрдњу на друштвеним мрежама. То, међутим, и није неко изненађење након перформанса испред Председништва Србије, где је прошлог петка окупио четрдесетак људи и на крају сам преко мегафона викао на затворена врата зграде на Андрићевом венцу.

Одавно већ, а од тог тренутка посебно, лидера ПСГ као циркусанта посматрају и власт и опозиција. Тако су га у протеклих неколико дана на Твитеру поредили са продавцем лубеница, радником на техничком прегледу, скупљачем секундарних сировина…

ГРЧЕЊЕ У БЕЧУ

Мада је прошле године освојио 16 одсто гласова на председничким изборима, Јанковић сада на протесту који организује са још три организације не може да окупи ни 50 људи. А за све је сам крив (сетите се само грчења у хотелској соби у Бечу и осталих гафова). Незапамћени суноврат кулминирао је урнебесним твитовима на рачун лидера ПСГ. Ипак, уместо да схвати да нешто очито треба да мења у ставу и понашању, Јанковић је покушао да одбруси критичарима:

– Жао ми је због сјајних и храбрих људи што се неки од вас овоме подсмевају, али ако вам то помаже да се боље осећате, ОК. Ипак, најбоље ћете се осећати када убрзо међу стотинама хиљада будете заједно са нама у овом парку, док он покушава да изађе на задња врата, кришом – написао је Јанковић на свом Твитер налогу.

СВЕ И СВЈА

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцењује да су људи брзо прочитали Јанковића.

– Део гласача је увек опозиционо настројен и он је то искористио да се понуди као алтернатива власти. Људи су пак убрзо схватили да је Јанковић потпуно разочарање и да својим егоцентризмом и самовољом прича о демократији, а покушава да се постави као да је он све и свја. Зато је изгубио гласаче, као и сваку шансу да добије нове – истакао је Анђелковић.


Рејтинг пао на 3,6 одсто

Према последњем истраживању агенције Фактор плус, и то пре најновије епизоде у Пионирском парку, рејтинг Покрета слободних грађана и Саше Јанковића пао је на само 3,6 одсто. Примера ради, напредњаци су на 54,8 одсто.

Извор: republika.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here