У име више удружења које окупљају Црногорце у Србији, председник Удружења Црногораца Новог Сада Божо Марковић је у писаној изјави навео да припадници те националне заједнице не подржавају председничког кандидата Сашу Јанковића.

Поводом саопштења председништва Црногорске партије, које се претходних дана појавило у медијима, да ће црногорска национална заједница у Србији подржати Сашу Јанковића као кандидата на председничким изборима, желимо да саопштимо да је то само став председништва једне партије, а не црногорске заједнице – навео је Марковић и додао:

– Црногорска удружења у Србији основана су у сврху очувања традиције, културе, обичаја и неће дозволити политизацију црногорске заједнице. Не бавимо се политиком вец само желимо да се развијају демократски услови у којима радимо и остварујемо своје циљеве.

Заслугом Влада Србије и Црне Горе, никад односи две државе у последњих 20 година нису били бољи и садржајнији као данас, а удружења ће учинити све да такви односи постану још садржајнији и бољи, констатује Божо Марковић.