Познато је да директор „Гранда“ потиче из свештеничке породице из Новог Сада. Сашин деда, Стева Поповић, био је старешина у Николајевској цркви.

Ретко се ко сећа тог периода, али не и мештанин који је открио детаље о Поповићу које до сада нико није знао

Он је открио да Саша Поповић није баш тако добродашао гост у њиховој парохији, јер је непрописно желео да присвоји црквену кућу. Према његовим речима, човек највеће продукцијске куће на Балкану је чак тужио Николајевску цркву, али је изгубио спор.

  • Познајем Сашу док је још био мали, али нажалост, он се ружно понео према цркви. Пуних 37 година се водио спор због те некретнине јер он и његова мајка нису хтели да је напусте онда када је то требало. Наиме, још након смрти његовог деде, Сашина породица је требало да напусти тај посед, али т нису учинили. Он јесте свештеничко унуче, али по црквеним правилима, само свештеник може да живи у црквеној кући. Поповићи су хтели да присвоје оно што није њихово. Поповић је дуго са мајком живео у тој кући све док их полиција није истерала из ње. Треба да буду захвални што су ту кућу добили на коришћење толико година, а да не плаћају дажбине – рекао је мештанин.

4 KОМЕНТАРА

  1. Znam da crkvena kuca pripad crkvi kao vlasnistvo , to nije sporno ! u njoj moze da zivi crkveno lice koje obavlja crkvene obrede dok je na sluzbi u toj crkvi i tu je kraj!
    Ama to i i nije neki problem , kao i ovo , moje sledece misljenje !
    Gledam ovu Sasinu sliku , pa me prosto strah za njega ! Ako on ovako ,ne daj Boze izgleda i u prirodi ? Krajnje mu je vreme da se obrati Bogu i crkvi da trazi oprostaj !
    Na njegov se licu vidi mnogo grehova !

Оставите Коментар