Председник Србије Александар Вучић, после завршене седнице Савета за националну безбедност, обавестио је и грађане о темама али и о детаљима саме седнице. Најважније изговорене речи које је председник упутио криминалним групама и мафији су „Избројани су вам дани на слободи“.

Министар Унутрашњих послова Александар Вулин, најавио је нова хапшења, али је и изнео фрапантне податке око прислушкивања председника. Према ономе што је изјавио, евидентирано је 1572 записа. То значи да је тих прислушкиваних разговора било много више, али да је тих 1572 евидентирано. Јасно је рекао грађанима Србије да су у то били укључени припадници МУП-а, те да су многи „пали“ на полиграфу.

Сада несумњиво знамо да је део МУП-а формирао паралелне структуре безбедности које су прислушкивали председника, његову породицу и сараднике, који су намештали афере попут „Јовањице“, који су прикривали и давали логистику криминалним групама које су се криле иза навијачких структура. Оно што ми као грађани очекујемо сада, јесу имена свих умешаних полицајаца, оптужнице против њих и процесуирање. Такође, очекујемо да као грађани Србије добијемо информацију и о умешаности страног фактора али и повезаности са опозицијом, јер не смемо заборавити да су поједини странци, неки и у навијачким формацијама, били присутни на нередима и током покушаја упада у Скупштину.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Фотографије које смо видели вечерас изазивају и гађење и страх, јер невероватно је да смо на улицама имали људе који су били спремни на таква зверства. Такође и оружје које се налази на једној од фотографија, а које је заплењено од криминалне организације којој се на терет ставља извршење најтежих кривичних дела, није за потценити. Велики арсенал оружја којим би се могла опремити једна осредња јединица која би могла да направи озбиљне нереде. Вероватно би то и урадили, али полиција и БИА су реаговали на време.

Председник је рекао да су у телефонима ухапшених пронађене фотографије на којима су означени поштени полицајци који су водили истраге против те криминалне организације. Апсолутно је јасно да су те и сличне информације криминалној групи прослеђивали полицајци који су радили за мафију и који су обрукали већи део часне и поштене полиције.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА предложиће Министарству унутрашњих послова да се законски уреди област према којој би сваки полицајац који је на важној функцији морао два или три пута годишње да иде на полиграфско тестирање како би се утврдило да ли је током свог рада учинио нешто противзаконито. Такође, на важним функцијама у полицији требало би да буду људи који су патриоте и који воле своју државу. Важно је и да напоменемо да мафија није само имала идеју да удари на председника, него и да преузме вођење државом како би одређеном страном фактору учинили услугу, а себи напунили џепове. У тој мафији сигурно има и политичара који су на важним функцијама али и политичара из претходне власти.

Мафија је пустила пипке на све важне ствари у Србији, те су полако формирали паралелне структуре разних институција, пре свега полиције и царине али и спреге између појединаца из владајуће структуре и опозиционих политичара. Многи су још увек на слободи и верујемо да опасност по Србију и председника још уве није прошла. Баш из тог разлога, Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА сматра да би ова борба морала да иде до краја, да се похапсе и процесуирају сви чиниоци те мафије, не само они који су убијали, него и они који су одавали информације, намештали афере, прикривали извршиоце, били логистика…Сада је прави тренутак и да се МУП очисти од нечасних људи, а да се запосле способни и поштени млади људи, да се међу саветницима министра Вулина нађу и искусни оперативци и они који су водили специјалне јединице, а данас су у пензији.

ДБА поздравља и подржава јачање безбедносног сектора јер према најави председника Александра Вучића, Србија ће обезбедити опрему којом ће моћи да „разбија“ криптоване поруке и на тај начих дође до информација које ће безбедносним структурама помоћи да у наредном периоду сваки вид организованог криминала сасеку у корену.

Живела Србија!

centarzabezbednost.org

Оставите Коментар