И чланови сатанистичке секте која подржава насиље и своје чланове често стимулише на насиље, данас са представницима опозиције протестује у Београду.

Данашње протесте „против насиља“ на које су позивали Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић, подржава и на њих позива и извесна Зорана Црнојевић, симпатизерка екстремне левичарске идеологије и чланица секте „Ред источног храма – Ордо темпли ориентис – ОТО“.

Ова сатанистичка секта следи учење Алистера Kроулија а припадници себе сматрају, ни мање ни више, него „одабраним спасиоцима човечанства“. Ритуали овог реда се често завршавају коришћењем опојних супстанци а неретко и оргијама, а такво понашање је подстицао и Kроули који је био хероински зависник. Припадници реда се изјашњавају као окултни гностици и сматрају да је хришћанство јерес гностике. Мета су им млади људи који испољавају екстремистичко деловање а једна од последица/циљева њихове индоктринације може довести до тога да члан постане убица или самоубица.

Неретко, чланови ове секте испољавају насилничко понашање. По томе је ОТО постала позната и у Србији када је члан „Ордо темпли ориентис“ из Батајнице, који је по уласку у секту променио своје понашање и постао насилан, свакодневно малтретирајући чланове своје породице, а нарочито је био окрутан према мајци и сестри, 2007. године убио свог деду а потом извршио самоубиство. Непосредно пре самоубиства А.Г. је узвикнуо „Ја сам Алистер Kроули“.

Поред тога што је Зорана Црнојевић припадница сатанистичке секте она је и сарадница појединих опозиционара. На прошлогодишњим изборима је била члан изборне комисије у име Еколошког устанка. Врло је активна на друштвеним мрежама на којима подржава све протесте које организује опозиција. Учествовала је у већини протеста, чак и у организацији многих протестних активности, а чланица је и многих неформалних опозиционих и екстремистичких удружења и покрета, између осталих – „Чувари ватре“, „Интернет радници Србије“.

Оставите Коментар