Марко Ђ. (21) из Обреновца и Катарина П. (34) из Земуна, за које се сумња да су припадници секте Црна ружа, уживо су на Фејсбуку преносили ужасни ритуал клања пса који је гледало чак 60 људи!

Актерима овог монструозног чина одређен је притвор до 30 дана, што је потврђено за Курир у Основном тужилаштву у Обреновцу.

– Тај лајв у групи затвореног типа гледало је око 60 људи. Убеђени смо да је снимак направљен за неког и с разлогом. Он од ње тражи инструкције за оно што ће даље чинити над жртвом, а она је, по неком нашем виђењу, надгледала и учествовала у иницијацији и све то снимала, да би касније то пренела тамо неком, а тај неко је вероватно гледао то уживо. Ово је прилично озбиљно, Катаринин профил је пун објава о удомљавању животиња, наше мишљење је да њима није први пут да раде такве језиве ствари – прича за Курир Павле Бихали, извршни директор Фондације покрета Левијатан, који су на друштвеним мрежама поделили узнемирујући видео, а на који је одреаговао и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић:

– Сектолози с којима смо разговарали су нам рекли да то највише личи на обред Црне руже, али ми то не можемо са сигурношћу рећи.

Марко и Катарина су током злочина непрестано као у трансу понављали „кефо зоте“.

Сектолог Димитрије Пастуовић за Курир каже да ово може бити један од огранака Црне руже, али могу бити у питању и самосталци који копирају рад те секте.

– Ово је класични сатанизам чим је у питању жртвовање живог створа, уз то се изговарају имена неких демона. Кефо зоте је име једног од демона, они током ритуала призивају демона и њему у част жртвују то јадно биће – прича Пастуовић и додаје:

– Црна ружа је најраспрострањенија међу младима. Секте данас најчешће врбују преко интернета. Тај монструм који је ово урадио јадном кучету, то исто би урадио и неком детету без икаквих проблема!

Пастуовић додаје да, поред жртвовања животиња и испијања крви, има и других застрашујућих ритуала, а за поменуту секту везују су и убиства и самоубиства.

БРОЈКЕ

30 хиљада сатаниста има у Србији и углавном се сви везују за Црну ружу
150 секти вршља по Србији
30 дана одређен притвор Марку и Катарини због клања пса

Др Весна Томић – Секте манипулишу људским мозговима

Социјални психолог др Весна Томић каже да је сам чин убијања животиње неприхватљив, али и да је неприхватљиво да се то емитује публици:

– Претпоставка је да је то деловање секте, а о проблему секти се код нас врло мало и недовољно говори. Секте су зло, то је пораз за ментално здравље свих јер се ради о комплетној манипулацији људским мозговима, они имају одређену перфидну технику и изразито негативно значење у сваком друштво.

Шта раде чланови Црне руже

– жртвују животиње
– са крвљу имају крвави црни причест
– после тога оргијају
– током ритуала су под дејством опијата
– сматрају да им душа и крв животиње дају снагу
– жртвују жива бића зарад демона
– жртвовање се углавном дешава приликом чина иницијације
– жртвовање се углавном дешава на њихове назовиверске празнике
– читају Оченаш наопачке
– убиства се дешавају по налогу с врха, када неко смета или покушава да изађе
– самоубиство када неко треба да се докаже или не задовољава критеријуме секте

Чињенице Црној ружи

– секта Црна ружа експанзију је доживела 1992, када је откривена група од неколико десетина младића и девојака који су се окупљали на суботичким гробљима
– настала је из Сатанине цркве Антона Шандора ла Веја
– то је тоталитарна сатанистичка секта која се своди на негирање хришћанства
– нови члан који се иницира мора да преспава у гробници која је спремна за сахрану
– односи унутар секте се могу дефинисати као однос робовласник-роб

Трагедије – Црна ружа тера на самоубиства

– у фебруару 2002. Филип Томовић (17) и Андреа Јевтић (17), ученици трећег разреда гимназије „Свети Сава“ из Београда, извршили су самоубиство. Истрага је утврдила да су се убили по налогу непознате особе из секте Црна ружа

– пре више од десетак година једна малолетна чланица Црне руже из Ниша усмртила је своју бабу приликом обреда иницијације

– докторка Мирјана Томовић, која је радила као неуропсихијатар на ВМА, пре две године изнела је тврдње да јој је секта Црна ружа прво убила сина Филипа (17), а онда јој наводно напаковала хапшење јер је унајмила приватне детективе да их раскринка

– године 2014. студенткиња Ј. Р. (25) извршила је самоубиство скочивши с прозора зграде Филолошког факултета у Београду. За њу се сумњало да је чланица Црне руже


Мина Бранковић