Горан Миловановић је непосредно уочи почетка НАТО бомбардовања Србије 1999. године потписао први професионални уговор са Радничким из Крагујевца.

На жалост, није био у прилици да га одради до краја пошто је голмански дрес Радничког заменио војном униформом и убрзо изгубио живот на Косову и Метохији где је бранио своју отаџбину.

Горану у част, уочи првенствене утакмице између Радничког 1923 и Металца из Ваљева на стадиону „Чика Дача“ у Крагујевцу, клуб је породици настрадалог Миловановића уручио симболичан поклон. Голман Лазар Раичевић је уручио урамљени дрес са презименом овог храброг младића.

„Рођен је 3. Октобра 1977. године у Белошевцу. Био је вредан и поштен младић, омиљен у друштву и јако цењен међу својим пријатељима и саиграчима. Одмерен и дружељубив био је понос своје породице и целог свог краја. Спортског духа и пун младалачке енергије наступао је за наш клуб и био део генерације која је клуб вратила у Прву лигу Југославије 1998. године. Иако ниског раста био је див међу стативама, неуморан, амбициозан и дисциплинован. За време служења војног рока потписао је професионални уговор са ФК Раднички 1923.

Тешко је рањен 19.04.1999. године приликом обављања стражарске дружности на објекту Белаћевац надомак Приштине. Од последица рањавања преминуо је на ВМА 13.05.1999. године. У свом родном граду сахрањен је 15.05.1999. године. Одликован је постхумно за заслуге у области одбране и безбедности првог степена. Вечна ти слава и хвала!“, објавио је клуб на својој званичној интернет презентацији.

Оставите Коментар