У Видео и фото материјалу који је екипа Kим радија снимила у понедељак 29. маја у поподневним сатима непосредно пре избијања нереда у Звечану, показује да су Радош Петровић и Душан Обреновић „нестали“ иза кордона KФОР-а пре инцидента, па је јасно да у њему нису учествовали, нити су могли да нападну било кога, пошто су претходно – приведени

Наканадним увидом у снимљени материјал, установили смо да се на снимку јасно види да Радош Петровић, момак са брадом и наочарима који седи поред Горана Ракића, позива окупљене да се смире и поседају, а потом са њима пева „Kосово је Срце Србије“. Тада се кордон KФОР-а на тренутак „отвара“ и у њему Радош Петровић нестаје.

„Већ данас ћу снимак и фотографије проследити Специјалном тужилаштву како би се отклонила свака сумња у односу на мог брањеника. Из снимка се јасно види да је господин Петровић из седећег положаја увучен у кордон KФОР-а пре почетка нереда“, рекао је за Kим радио бранилац Радоша Петровића, адвокат Дејан А. Васић.
На фотографијама сукцесивно снимљеним у периоду од једног минута се такође види како Петровић и Обреновић (са капом, седи непосредно до Петровића) „нестају“ иза кордона KФОР-а.

Ова фотографија показује да је Душан Обреновић био неповређен пре него што га се дочепала тзв. Kосовска полиција која је над њим спровела полицијску тортуру и бруталност.

У три наврата нису дозволили адвокату тог дечака да фотографише повреде.

„То је оно о чему смо суду указивали током седнице, да је фактички моменат лишавања слободе мог клијента тај тренутак који се види на сликама, а не како тужилаштво тврди 23.30. Надаље, види се да је мој брањеник мирно протествовао и да је са земље увучен од стране војника KФОР-а. Суду и тужилаштву проследићу ове фотографије данас“, казао је за Kим радио бранилац Душана Обреновића, адвокат Предраг Миљковић.

Са њима је иза кордона увучен још један човек у плавом прслуку, али је он касније, како сазнају медији, пуштен.

Оставите Коментар