Жарко Мићин, шеф кабинета градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића огласио се на свом инстаграм профилу о јучерашњим протестима и његову објаву вам преносимо у целости.
Након лажи и спиновања које од јуче пласирају неки медији морам да кажем пар речи ради истине јер сам био у центру јучерашњих страшних збивања.

Догађања јуче нису била спонтана него унапред смишљена и врло добро организована акција.Део квазиеколога је дошао са намером да направи инцидент и насиље и неко их је јако добро подучио како да буду професионални демонстранти. Заштитне ограде нису гурали него вукли и дизали како би их раздвојили. Kада су први пут пробили кордон то су урадили тако сто су су сви гурали једни друге. Неколико њих је прилазило полицији и обезбеђењу и ударало их песницама на кварно одмах се повлачили ка унутра а остали су их штитили.

Један од њих је отео полицајцу штит и то зналачки тако сто га је спустио доле и онда повукао и затим га ударио песницом. Отимање штита демонстрати иначе раде како би пробили кордон и понизили полицију и ови су то врло добро знали. Иначе полиције у униформи и опреми није ни било док демонстранти нису пробили заштитну ограду и напали обезбеђење. Лаж је да су полиција и обезбеђење примењивали прекомерну силу јер осим гурања и задржавања пипнули никог нису док им нису били угрожени животи што сам лично имао прилике да се уверим, а и тада је то био минимум силе у односу на силу коју су трпели.

Лаже @радомир.лазовиц да су га оборили на земљу а и @данас.рс лаже да је ударен песницом јер само је држан и спроведен ван ограђеног простора што се види на снимку. Kоличина мржње једног дела лажних еколога према градоначелнику је просто ненормална јер у једном моменту кроз ограђени простор је прошао полицајац који личи на градоначелника и онда су подивљали са бруталним увредама и покушали опет да пробију кордон. Не могу да замислим шта би било да су пробили кордон када је заиста градоначелник долазио. Чујем питају неки шта сам радио тамо, па био сам тамо да ауторитетом своје функције покушам да смирим страсти што сам чинио и прошли пут када сам се сусрео са њима и зато што лично не могу да дозволим да због другачијег мишљења неко нападне Милош Вучевића који је срце и душу дао да наш #новисад буде боље место за живот свих па и оваквих који га вређају и нападају.

Оставите Коментар