Застрашујуће. У сусрет изборима у Никшићу, празнику демократије, Милов штићеник, Шемсудин Шеки Радончић, најављује 13. јул, устанак против воље народа. Шеки у име Мила. Ако не оспори овакво подстрекивање на грађански рат, као наручилац и главни глумац филма „Завера“, заједно са војводом Велимировићем и Сашом Синђелићем, осуђеним због убиства на 21 годину затвора у Хрватској, формални председник Црне Горе постаће саучесник и члан једне организоване, правно забрањене групе, окренуте против демократије и уставног поретка у Црној Гори.

Сада нам је до краја јасно шта је Мило планирао најављујући „одлазак у шуме“. Шеки све објашњава. Након победе демократије у Црној Гори августа прошле године, у току је „меки државни удар“, који се изводи, према њему, сада од „најамничке владе“, цркве и проруских медија. „Најамничка влада“ је њима, Милу и Шекију, она коју су изабрали већински представници народа, а „патриотска“ је, наравно, она коју бира Мило. Само он, јер он је „стуб“ Црне Горе, а не њен народ. И зато ће „бити устанак“, као 13. јула 1941. године против немачке италијанске војне окупације.  

Шта ови људи говоре?! Изгубили су се у времену и променама. Навикли да владају народом, не пристају да народ влада њима и свима другима, а у име закона који је изнад свих. Апсолутно изнад свих. И баш данас ова порука мора да буде јасна. Пошто је ћутња за Мила, није за Шекија. У сусрет изборима дешавају се опасне и кажњиве ствари. Свет је то видео, јуче су о томе говорили у појединим западним амбасадама. Шеки хоће устанак против демократије, против народа, против слободне Црне Горе. Да би на власти у Никшићу остала владавина једног човека, приватна власт и заробљена држава. Ипак, мој лични утисак је да се ради о порукама из очаја. Пред новом победом демократије у Црној Гори они мисле да могу уплашити народ, ставити му лисице на разум и закључати његову слободу.

Не! Никада и никоме у историји није успео такав план, па неће ни Шекију и Милу. И зато – поздрав из насмејаног Никшића. Сутра је овде празник демократије и победа народне воље. Само то. А Мило и Шеки сутра нека снимају филмове о себи, а не о истини и закону, све док Мило буде имао пара са тајних рачуна. Црна Гора је мирна и озбиљна. Устанка нема, нити ће га бити, осим у њима, и њима сличим, окренутим сопственим заблудама и бескрајно изгубљени у патологији једноумља.

Извор: Националист

Оставите Коментар