У време када је Здравко Кривокапић упоредио своје министре са 12 апостола, згрожена јавност је била убеђена да се ипак не ради о намерном светогрђу, већ само о неукусном поређењу насталом у еуфорији због победе народа Црне Горе над злочиначким режимом Мила Ђукановића.

Међутим, данас смо сведоци да Кривокапић заиста пати од озбиљног и забрињавајућег комплекса месије, а да су поједини његови министри – самозвани „апостоли“ – око њега изградили патолошки култ личности, својствен за опасне секте.

Након његовог последњег срамног напада на корене српског православља у Црној Гори, Кривокапићу су у маниру бизарног ритуала, верност обећали министар пољопривреде Александар Стијовић и министарка просвете Весна Братић, који су се заклели да ће безусловно, свим средствима и до краја подржати Кривокапића у његовим нападима на Митрополију црногорско-приморску Српске православне цркве.

Уз подршку својих следбеника Стијовића и Братићке, Кривокапић намерава да врло брзо изађе пред јавност са обрисима своје нове политике, практично преписане од Мила Ђукановића – да је Црној Гори потребна самостална црква као услов за улазак у ЕУ.

У одсуству свих других резултата његове Владе, Кривокапић се очигледно одлучио да пође Ђукановићевим утабаним стазама негирања идентитета српског народа у Црној Гори и Митрополије црогорско-приморске Српске православне цркве, занемарујући да тај пут води у пропаст.   

Оставите Коментар