У четвртак. 07. марта 2019. године, у дворани Српске Деснице, Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА успешно је одржао још једну трибину на теми секти и сектног деловања.

Повод за одржавање трибине су биле све учесталије активности секташа у Србији. Српска Десница је препознала потребу да се о овим опасним стварима више прича, те је позвала нашу организацију да одржимо трибину. Трибина је била отвореног типа и свако је могао да присуствује.

Говорници на трибини били су Немања Иванчић, председник Одсека 3 – Борба против секти и секретар овог Одсека, Исидора Милосављевић. На крају се присутнима обратио и председник Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА, Стеван Ђокић.

Близу педесетак посетилаца ове трибине имало је прилику да чује какве пошасти нас вребају када су у питању секте. Немања Иванчић, дипломирани теолог, навео је најважније начине како да се заштитимо од сектног деловања, а оно се огледа у томе да своју веру морамо боље разумети и бити уз њу. Такође, присутнима је објаснио поделу секти и навео нека од дешавања у Србији која су везана за секте.

Исидора Милосављевић је присутнима испричала неке догађаје из других земаља везане за поједине секте које најављују свој долазак у Србију или су већ присутне ту код нас. То је важно да би знали шта можемо очекивати уколико те секте буду активне у нашој земљи.

Стеван Ђокић се осврнуо на лош закон о црквама и верским заједницама који је доста либералан и даје пуно простора сектама да делују без неких последица. Најавио је и да ће Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА тражити да се поменути закон мења у корист признатих религија.

На крају трибине присутни су постављали питања на која су одговарали чланови Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА.

Центар ДБА жели да се захвали Српској Десници што је иницирала овакав догађај јер ово је тема о којој треба констатно да се прича. Ми смо спремни да идемо код свих који нас позову да причамо о овој опасној пошасти којој морамо затворити врата и отерати је из Србије. Секте су опасност која констатно вреба и наш народ треба да се информише о свему. Ми смо крајем фебруара одржали и обуку на тему “Секте и сектно деловање” коју је успешно завршило 35 полазника.