Након неоусташке атмосфере са Цетиња, где су присталице одлазећег режима, у присуству Брана Мићуновића, најавили етничко чишћење српског народа, за данас је најављен „патриотски скуп“ у Подгорици.

На Цетињу је настала и ова фотографија која симболизује монтенегринско-хрватско братство.

Иста је послата на адресу проусташки настројеног хрватског новинара Велимира Бујанеца, који уређује и води емисију „Бујица“ на Z1 телевизији, а који је уредио у складу са личним светоназором.

Подсетимо, Бујанец већ неко време у својим егзотичним емисијама коментарише прилике у Црној Гори.

Тако је, почетком ове године, угостио и првог човека НВО „ЦПЦ“ Мираша Дедеића, са којим је, у друштву декларисаног усташе и генерала ХОС-а Анта Пркачина, саборског заступника и бившег министра културе др. Златка Хасанбеговића, претресао актуелне друштвено-политичке теме, са акцентом о постојању великосрпске хегемоније и агресије.

У свом последњем иступу, Бујанец је пружио свесрдну подршку данашњем „патриотском скупу“.

Подсетимо, реч је о неонацисти који је 2014. године осуђен да је кокаином плаћао услуге проститутки, након чега се нагодио с тужитељством признајући да је „дрогом морао куповати љубав“.

Ипак, само годину дана након пресуде, био је позван у ВИП ложи на инаугурацији Колинде Грабар-Китаровић, која је, управо у Бујанчевој емисији, објавила своју кандидатуру за председницу РХ.

Према информацијама ИН4С, данас ће у Подгорици присуствовати и одређен број хрватских држављана, што умногоме говори о карактеру данашњег антицрногорског сабора.

Оставите Коментар