Фудбалери ТСЦ-а дочекују екипу Војводине у 1. колу нове сезоне Суперлиге Србије.

Обе екипе имале су сјајну сезону иза себе, а такође и оба тима ће наступати у европским квалификацијама. ТСЦ је био највеће изненађење сезоне која је иза нас, док је Војдовина освојила Kуп победивши Партизан у финалу.

Пред старт нове сезоне навијачи ТСЦ-а, окупљени у групи „Плави бећари“, објавили су поруку у којој су провокативно назвали утакмицу „јужним дербијем“, што може имати сепаратистичку конотацију и алудирање на територије „Велике Мађарске“

  • Нова сезона почиње и наш вољени тим креће у марш против једне од најјачих екипа лиге, то нам даје разлог за славље. Уз то, успели смо да уђемо у Европу, имамо добре шансе да у овој сезони играмо на свом новом стадиону и све почиње „јужним дербијем“. Али.. Пред празним столицама, што је екстремно тешко прихватити – написали су „Плави бећари“.

Подсетимо, у јуну ове године, ова навијачка група је обележила 100 година од Тријанонског споразума уз транспарент „100 година туге“, пошто је тај договор 4. јуна 2020. у Версају био један од мировних уговора којима је завршен Први светски рат.

Тријанонски споразум Мађарску је оставио без излаза на море и тада је изван Мађарске остало 3.3 милиона Мађара, а данас у земљи наших северних суседа постоје елементи који заговарају ревизију Тријанонског споразума, попут десничарске неофашистичке странке “Јобик“.

  • Туга, бол, патња, бес… Имамо пуно осећања. Пре 100 година, земља је била растргнута пером, делови нације су били затворени у друге земље. Иако циљ није био само расподела територија, већ и уклањање страних делова нације, овде смо! То је осећај који нам даје снагу да наставимо да се боримо. Никада нећемо одустати!

Оставите Коментар