У Трећем основном суду у Београду одржано је припремно рочиште по тужби председника Извршног одбора СНС Дарка Глишића против председника ПСГ Сергеја Трифуновића због његове изјаве да је Глишић „примитивац“.


Трифуновић се у суду није појавио, јер, према речима његовог адвоката, није добио позив, а Глишић оцењује да је Трифуновић „велика јуначина“, која на рочишта долази када је сигуран да се он неће појавити, па то онда злоупотребљава.

  • Ово је јасна порука свима који су тужили Трифуновића због његовог простачког речника, који свакодневно користи у обрачуну са свима који другачије мисле, да ће он максимално да одуговлачи да се не појављује на суђењима – рекао је Глишић након припремног рочишта.

Глишић је рекао да је и данас био веома спреман и вољан да у суду доказује своје наводе и брани истину и додао да се нада да ће Трифуновић доћи на следеће рочиште.

  • Трифуновић је јавно изјавио, након једног рочишта у септембру, да ће на свако рочиште са мном свуда и када год било заказано, да се појави. Ево, видите да није у стању да одржи ни ту реч – рекао је Глишић.

Глишић је поднео тужбу против Трифуновића који је, наиме, претходно тужио Глишића због његове изјаве да је Трифуновић „распала наркоманчина“, објављене у дневном листу „Српски телеграф“ 2017. године.

Главна расправа по тој тужби одржана је почетком децембра у Основном суду у Убу, а Глишић каже да очекује пресуду и да је убеђен да је доказао своје тврдње.

  • Мислим да му никакву бол, нити штету нисам нанео. Он је пре моје изјаве био члан ПСГ, а након ње је постао председник и у најмању руку сам очекивао да будем позван на дан ПСГ, ако треба и пригодно да се обратим на том скупу и да ми се уручи нека захвалница са његове стране – рекао је Глишић.

Глишић је навео да Трифуновић користи вулгаран речник и да једино разуме када му се истим таквим речником обрати.

Оставите Коментар