Основно тужилаштво у Старој Пазови поднело је кривичну пријаву против Сергеја Трифуновића због кривичног дела угрожавање јавног саобраћаја, ексклузивно сазнаје Republika.rs.

Како сазнајемо, тужилаштво још увек чека комплетну медицинску документацију о повредама Срђана Секуловића (44), након чега ће и прецизирати детаље кривичне пријаве против Трифуновића.

Према информација Republike, Трифуновић ће одговарати јер није прилагодио брзину условима на путу, при чему је ударио Секуловића и одбацио га на банкину.

Подсетимо, Трифуновић се, крећући се у смеру ка Новом Саду својим аутомобилом марке „ауди Q2“ закуцао у „фијат“ којим је управљао Срђан Секуловић, који је ишао испред њега.

Секуловић је након тога превезен у земунску болницу на дијагностику и даље лечење.

Шта каже закон?

Према члану 289. Кривичног законика, Трифуновићу прети од шест месеци до три године затвора.

То је прецизирано првим и другим ставом наведеног члана закона у којима се каже:

(1) Учесник у саобраћају на путевима који се не придржава саобраћајних прописа и тиме тако угрози јавни саобраћај да доведе у опасност живот или тело људи или имовину већег обима, па услед тога код другог наступи лака телесна повреда или проузрокује имовинску штету која прелази износ од двеста хиљада динара, казниће се затвором до три године.

(2) Ко се не придржава саобраћајних прописа и тиме угрози железнички, бродски, трамвајски, тролејбуски, аутобуски саобраћај или саобраћај жичаром тако да доведе у опасност живот или тело људи или имовину већег обима, казниће се затвором од шест месеци до пет година.

Оставите Коментар