Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ казао је, поводом пресуде у монтираном процесу за аферу „државни удар“, да би требало заоштрити односе са Црном Гором, односно да је минимум што Београд треба да уради јесте да откаже гостопримство црногорском амбасадору.

Он је упитао Владу Србије и председника државе Александра Вучића зашто нису предузели контра мере према званичној Подгорици због процеса у којем је 11 српских држављана осуђено на вишегодишње затворске казне.

–Србија би могла да откаже међународне уговоре који су у интересу Црне Горе и да откаже гостопримство црногорском амбасадору, а ако то ништа не помогне да одмах ухапси 11 држављана Црне Горе и да их осудимо за покушај државног удара. Нема доказа, па нису ни они имали доказе. Па, кад их осудимо наћи ћемо доказе, рекао је Шешељ на седници Скупштине Србије.

Он је казао да је процес оптуженима за државни удар био „монтиран“ и оценио да Црна Гора не заслужује било какве олакшице српске владе, помоћ на било ком плану, економском, стручном, политичком, јер се данас, по његовој оцени, у Црној Гори најгоре поступа према Србима.

–Данас ниједан Србин не може да се запосли у јавном предузећу, лидери српских партија се хапсе без икакве кривице, режим Мила Ђукановића је прерастао у диктатуру, а срамота би било да демократска Србија одржава добре односе са таквом државом, казао је Шешељ.

Он је навео да би Србија требало да обавештава светску јавност о томе шта се у Црној Гори дешава, те да су све то разлози да Србија „заоштри до краја“ односе са Црном Гором.

Оставите Коментар