Неколицина демонстраната, учесника такозваних спонтаних протеста направила је у среду поподне инцидент испред дома Народне Скупштине, пошто су покушали да зауставе џип у коме се налазио лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ

printscreen/N1

Неколицина учесника протеста блокирала је излаз са паркинга испред парламента и није дозволила Шешељу да изађе колима на булевар.

Између учесника протеста и лидера СРС пале су тешке речи, а цео инцидент завршио се тако што је Шешељ телохранитељ изашао из возила и удаљио демонстранте.

Полиција није интервенисала, пошто се Шешељев аутомобил убрзо удаљио.

Шешељ је у телефонској изјави за Пинк објаснио како је дошло до инцидента.

– По окончању седнице кренуо сам уобичајеном маршутом, возилом Српске радикалне странке, да изађем на Булевар краља Александра. Тамо је стајало стотинак људи, који су препречили пролаз. Отворио сам прозор и замолио их да се склоне. Неки су били љубазни, други су почели да псују и галаме – рекао је Шешељ.

Лидер радикала је додао да њега од 1990. године никада нико није могао да спречи да уђе или изаде из Скупштине ако је имао мандат посланика.

Шешељ је рекао да ће док му траје мандат улазити и излазити на главни улаз, по прописаној процедури.

– Док сам посланик нећу никоме дозволити да ме у томе спречи. Возач, пратилац и ја смо кренули да изађемо из кола и тада су се они који су били најгласнији разбежали – рекао је Шешељ и додао:

– Против сам сваке агресије. То и нису биле демонстрације, да их је било 2.000 или 3.000, ја не бих ишао кроз масу, ишао бих поред. Било је ту и пијаних и психопата, мада је било и часних људи, нису ми деловали како компактна маса – навео је Шешељ.

Он је поручио да се током демонстрација не могу блокирати виталне саобраћајнице, мостови и аутопутеви, већ да они који протестују могу незадовољство исказати у центру града.
Иначе, ово је 17. пут да се одржавају протести, а из дана у дан посећеност је све мања.

Извор: informer.rs