Председник Српске радилакне странке Војислав Шешељ оценио је да Сергеј Трифуновић никада није био озбиљан глумац, па неће ни бити добар политичар.

– Он никада није био озбиљан глумац, а неће ни постати политичар. Он и тако делује као манијакалан тип и такве му улоге само и дају у филмовима. Нема ни једна нормална улога по којој памтите Сергеја. Такав ће остати и у политици – рекао је Шешељ гостујући у „Новом јутру“.

Коментаришући наводе да је избор Трифуновића за председника Покрета слободних грађана намештаљка, он је истакао да су сви чланови тог покрета знали када је скупштина и да је дошао ко је хтео.

– Није немогуће да је неко Сашу Јанковића држао у рукама због оног убиства или самоубиства у његовом стану. А што се тиче Трифуновића, коме је он до данас требао? Можда га је неко сад врбовао и дао му 100 евра да обави овај посао – каже Шешељ.

Према његовим речима, структура људи који се појављују у том крилу опозиције је унапред предодређена јер су то људи који су изразито за ЕУ и интензивно се друже са западњачким амбасадорима у Београду и сасвим је нормално да се понашају тако како се понашају.

Говорећи о ситуацији на КиМ, Шешељ је рекао да не може да препозна шта је код Американаца озбиљан наступ, а шта глума.

– Још ми заправо не знамо који је амерички план што се тиче Косова. Они се ту још нису офирали. Ако Рамуш Харадинај поднесе оставку, па иду на изборе, нема владе до лета која ће те таксе моћи да укине. Питам се каква је његова судбина, јер Американци воле послушне људе -истакао је лидер СРС.

Како је оценио, Америка би још чвршће желела да је на Балкану, и желе Србију у НАТО.