Здравка Бушић, сестра терористе Звонка Бушића, Пленковићев је кандидат за потпредседника ХДЗ-а.

  • Ја јесам препознатљива међу члановима ХДЗ-а јер сам у ХДЗ-у још од 1989. године. У Хрватску сам дошла 1990, била сам у Kанцеларији председника Туђмана, водила сам његов Kабинет, касније сам била у сабору, у Савету Европе, Европском парламенту и сад сам у Министарству спољних послова. Мислим да представљам један континуитет и мирноћу у ХДЗ-у, једну колегијалност и инклузивност – рекла је новинарима Бушић.

Она је додала да „нема репове иза себе, нити једну љагу, аферу“.

  • Увек се нађу они који повезују ствари, какве везе има што сам ја сестра Звонка Бушића, шта је ту лоше. Ја сам члан странке и поносна на то и оно што радим, чиме могу допринети, није ме изненадио позив председника странке за кандидатуру. Треба тежити да има више жена у политици – рекла је Бушићева.

За заменика председника странке кандидоваће се Томо Медвед, а за потпредседнике Олег Бутковић, Иван Анушић и Бранко Бачић, сазнало се јуче. Пленковићев штаб водиће Дамир Kрстичевић.

Подсетимо, Звонко Бушић, брат Пленковићеве кандидаткиње за потпредседника ХДЗ, био је хрватски националиста који је 1976. у Америци отео путнички авион и поставио експлозивну направу која је убила њујоршког полицајца Брајана Мареја.

Његова супруга Џулијен је са још тројицом мушкараца била саучесник у отмици.

Оставите Коментар