Менаџмент Управе полиције је на одржаном колегијуму донео одлуку да се део Сектора специјалне полиције распореди у центрима безбедности Бијело Поље, Беране и Пљевља, саопштено је из Управе полиције.- Припадници овог Сектора ће заједно са овим организационим јединицама спроводити редовне послове и задатке из надлежности Управе полиције – наводи се у саопштењу.

Директор Управе полиције Веселин Вељовић изјавио је данас током посете Бијелом Пољу да је безбедносна ситуација у Црној Гори стабилна, а инциденти забележени претходних дана су изоловани случајеви. Он је током радне посете Бијелом Пољу поручио да ће систем безбедности очувати мир и безбедност свих грађана, а посебно осећај сигурности мањинских народа, наводи се у одвојеном саопштењу.

Вељовић је истакао да у овом моменту посебан сензибилитет треба усмерити на заштиту мањинских народа и свих грађана, нарочито у тренуцима када су приметни говор мржње и нетолеранције у спорадичним изјавама неодговорних појединаца. Kако је навео, у јавности се пласирају бројне дезинформације које за циљ имају узнемирење јавности, а констатују се и притисци на грађане због верских или других разлога.

Важно је, сматра Вељовић, да грађани цене актуелну ситуацију и да не подлежу притисцима и провокацијама, као и то да све овакве случајеве пријаве полицији.

Оставите Коментар