Спектакл у најави – 22. децембра на стадиону “Детелинара” одиграће се велика хуманитарна утакмица под геслом “Север за југ”, између РФК Нови Сад 1921 и ФК Мокра Гора из Зубиног Потока, а сусрет ће симболично почети у 12.44 часова.

Како се наводи у саопштењу фудбалског клуба из Новог Сада, иницијатора овог сусрета, “имајући у виду комплексну ситуацију на Космету и свакодневно угроженост, па практично и гетоизираност наших сународника, одлука да се одржи ова утакмица, као мали знак подршке и помоћи, није била избор, него морална и национална обавеза”.

– Док се угрожава опстанак Срба на сваки могући начин и док трпе прогоне различите врсте, хтели смо да покажемо да ми као клуб, Детелинара, Нови Сад и читава северна покрајина неће ћутати и да је север заиста уз југ, свим срцем, мислима, а на овај начин и конкретним делима. Сав приход од улазница, укључујући и донације, биће намењен нашим гостима, али смо сигурни да ће пун стадион и громогласна подршка њиховој часној борби за опстанак, бити највећа помоћ. То је наша дужност – истичу у саопштењу организатори сусрета.

Иначе, како је предвиђено протоколом, сусрет ће почети минутом ћутања за мучки убијеног Оливера Ивановића, али и све друге страдале Србе, а Новосађани су позвали Богдана, сина покојног лидера Срба, као и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да изведу почетни ударац и на тај начин покажу јединство северне са јужном покрајином.