СЕВЕРИНА Вучковић после дуже времена проговорила је за српске медије и, уместо да се извини Србима због вређања Његове светости патријарха српског Порфирија, она је поново вређала поглавара СПЦ.

Наиме, певачица је сада у интервјуу који је дала за српско издање магазина „Стори“, све време кроз смех причала о томе због чега је у нашој земљи постала омражена због негативних коментара на рачун Србије, а пре свега, јавних увреда и претњи упућених српском патријарху.

На питање да ли се некад због неке изјаве покајала, она је, уз велику дозу ироније, поред смеха, подругљиво одговорила:

– Увек се покајем (смех), а после се исповедим. Некад католичком свештенику, а некад бих се обраћала православном попу. Додуше, ови први не дају моје поруке у јавност. Бар досад нису (смех) – наставила је да провоцира Северина, па је сву сву кривицу свалила на своју мајку, тврдећи да је она подстиче да буде безобразна:

– Шта да вам кажем… Сва сам на маму. А она ме, кад сам према некима преинтензивна или преоштра, ОК кад сам и безобразна, само назове и само још нахрани уместо да ме смири. Говори ми: „Браво, ћерце, нека си им рекла, требало је и јаче“ (смех). И како сад да ја кажем шта ми је на души кад то сазри у мени – рекла је Севе за „Стори“.

Подсећамо, Северина Вучковић месецима је узнемирава патријарха српског Порфирија и слала му увредљиве и претеће поруке телефоном.

У њима је Северина патријарха Порфирија ословљавала с „попе“ („Попе, попе, дружиш се с кримосима“) и писала буквално све и свашта, користећи такав речник који нормалан човек не може ни да замисли (због чега многе поруке и нису објављене колико су бљутаве и огавне).

Патријарх Порфирије у почетку није реаговао, али је онда узнемиравање постало готово свакодневно, а према тврдњама очевидаца из Загреба, било је и позива. Поглавар СПЦ на крају је све пријавио хрватском тужилаштву (ДОРХ – Државно одвјетништво Републике Хрватске), које је покренуло предистражни поступак против Северине.

Оставите Коментар