Председник Удружења породица киднапованих и несталих лица на КИМ Сима Спасић одржао је данас конференцију за новинаре испред Председништва са циљем да бившем Заштитнику грађана Саши Јанковићу постави неколико питања везаних за убиства Оливера Ивановића и Предрага Гојковића

Танјуг
Танјуг

Спасић је са транспарентом на којем су била написана питања за Јанковића сачекао представнике Покрета слободних грађана, који су скуп на истом месту заказали пола сата касније, и затим новинарима рекао да председник ПСГ Саша Јанковић злоупотребљава убиство Оливера Ивановића да би стопирао почетак рада специјалног суда за злочине ОВК.

Он је одмах позвао бившег лажног омбудсмана Сашу Јанковића да престане са злоупотребом убиства Оливера Ивановића и коначно призна ко је убио Предрага Гојковића, Јанковићевим пиштољем у Јанковићевом стану.

Спасић је навео да адреса за питања о убиству Ивановића није Председништво, већ Приштина, односно Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и други.

Танјуг

Он је истакао да је Јанковић тражио „столицу за Косово“ у УН, те да протестима испред Председништва само жели да стопира рад специјалног суда за злочине на КиМ.

Представници ПСГ предвођени Сашом Јанковићем носили су транспарент на којем је писало „Ко је убио Оливера Ивановића?“, а приликом проласка поред Спасића, који је иначе дошао сам, дошло је до добацивања, хушкања и размене неприличних речи.

Извор: informer.rs

Advertisements