Браћа Милош и Александар Симовић одбили су данас да сведоче на суђењу оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије, наводећи да страхују за своју и безбедност својих породица.

Милош Симовић је рекао да остаје при исказу из истраге који је дао 10. јануара 2014. године и одбио да одговара на било чија питања.

У том исказу, како су пренели неки медији, он је испричао да му је Милорад Улемек Легија показао у дискотеци “Бомбај” у Београду Мирослава Курака, који је сада оптужен као непосредни убица, и Ратка Ромића, који се сада терети као саизвршилац, наводећи да су “они убили Ћурувију, и да сада треба да нестану”.

Симовић је тада посведочио да су припадници “земунског клана” пратили оптужене Курака и Ромића са циљем да их ликвидирају, али да су касније одустали од те намере.

Говорећи о претњама Милош Симовић је навео да брат и он преко породица добијају претње и да се од њих тражи да одустану од сведочења.

“Не знам ко нам је претио”, рекао је Милош Симовић.
Како се на претње јуче пожалио и Улемек, заменик тужиоца за организовани криминал Миленко Мандић рекао је да ће тужилаштво испитати наводе Улемека и Симовића да им је прећено због сведочења у овом поступку.

Милош Симовић је данас искористио прилику да каже како је још 2011. рекао тужилаштву за организовани криминал име и презиме политичара који је наручио убиство Зорана Ђинђића и да су га тужиоци тада питали за убиство Славка Ћурувије.

“На телевизији сам видео премијера Вучића на конференцији када је рекао да хоће да расветли све злочине из прошлости. Поверовао сам да ће тако бити, после тога код мене су дошли тужиоци да ме питају за убиство Ћурувије, рекли су ми да сада постоји политичка воља да се разреши и убиство Зорана Ђинђића и зато сам пристао да сведочим. Међутим, тужилаштво је тек после три године покренуло поступак за убиство Ћурувије, а годинама чекам да се покрене поступак за убиство премијера Ђинђића”, рекао је Милош Симовић.

Александар Симовић, Милошев старији брат, такође је рекао да не жели да сведочи и да не може да се изјасни о томе да ли остаје при ранијем исказу.

“Данас не могу да сведочим у овом процесу”, рекао је кратко Александар Симовић, наводећи да не жели да породицу доводи у проблем због свог исказа.

Тужилаштво и пуномоћник породице Ћурувија тражили су читање њихових исказа из истраге, док су адвокати одбране тражили да се они изузму из списа предмета.

Прочитајте још: ПОСЛЕДЊИ ГОВОР: Овако је Милан Тепић отишао у легенду и повео 200 усташа у смрт! (ВИДЕО)  

УХАПШЕН ШЕФ КОСОВСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Гранична полиција Србије ухапсила Нехата Тачија! (ФОТО)

СНП НАШИ ТРАЖЕ РЕФЕРЕНДУМ: “Кукавицо, кажи грађанима прави услов за ЕУ“

Извор: Танјуг

Advertisements