На згради у којој се налази Конзуларно одељење Амбасаде Србије у Бечу током ноћи непозната лица исписала су графит такозване Ослободилачке војске Косова (УЧК) због чега Амбасада тражи пооштравање мера безбедности српских дипломатско-конзуларних представништава у Аустрији.

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Амбасада Републике Србије упутила је данас вербалну ноту Министарству спољних послова Аустрије у којем аустријске власти обавештава о графиту терористичке организације косовско-албанских екстремиста ОВК, који је написан на згради у којој се налази Конзуларно одељење Амбасаде Србије.

Амбасада је Министарство позвало да обавести све надлежне институције Аустрије о овом догађају, и да предузму све мере како би открили починиоце.

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Такође Амбада захтева и пооштравање мера безбедности дипломатских представништва наше земље у Бечу, Салцбургу.

– Овај догађај засигурно не доприноси смањењу тензија и поновном успостављању дијалога у Бриселу о нормализацији односа између Београда и Приштине, који је због серије једностраних мера власти у Приштини прекинут. Амбасада сматра, с тим у вези, овај инцидент као даљу провокацију и довођење у опашност дипломатских представнмиштва Србије, што је супротно Бечкој конвенцији о дипломатско-конзуларним односима – наводи се у ноти.

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Државни секретар у Министарству иностраних послова Србије Ивица Тончев задужен за безбедност и контролу дипломатско-конзуларних представништава у свету, хитно је отпутовао у Беч како би се на лицу места упознао са ситуацијом на терену.

--