ВЕЛИКИ број Шиптара синоћ је блокирао улице у центру Лондона, током прославе Дана независности своје земље.

Бројни видео снимци из центра Лондона приказују мушкарце и жене у скупим аутомобилима како машу албанским заставама док полицајци захтевају да престану да зауставе саобраћај.

– Полиција је обавештена да се на одређеним путевима окупља већа група возила. Наши припадници су одмах изашли на терен како би свели могућност ометања саобраћаја – наводи се у саопштењу полиције. Додали су да је током полицијске акције приведена једна особа.

Док су мушкарци у аутомобилима трубили, девојке у народним ношњама извеле су традиционалне народне игре, а бацале су се петарде. Снимци и фотографије које су се прошириле друштвеним мрежама изазвале су бурну реакцију осталих становника Лондона, пише Дејли мејл.

  • Албанци у Лондону који славе Дан независности себично су блокирали Странд и Трафалгар сквер док су људи излазили из биоскопа у 22 сата – беснео је један корисник Твитера.
  • Један од разлога зашто ми је требало толико времена да се јуче вратим кући- додао је други корисник.

Свој коментар је дао и Најџел Фараж, британски политичар и један од најпознатијих заговорника Брегзита.

– Ово је било синоћ у Лондону. Нека нам Бог помогне – написао је Фараж на свом Твитер налогу.

Иначе, подаци о прелазима Ламанша малим чамцима у првих девет месеци ове године говоре да су у више од трећине случајева умешани Албанци.

Оставите Коментар