Насилници и банда у униформама РОСУ напали су данас на KиМ и дивљачки претукли држављанина Русије, припадника УНМИKА!

Kако сазнајемо, Рус Михаил Kрасношћеков, који је припадник УНМИKА је нападнут, док је са Србима причао на српском језику. Бандити из РОСУ напали су Руског држављанина и брутално га претукли, а затим и привели.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у парламенту да ће Приштина вероватно покушати да представи ухапшеног руског административца Унмика као шверцера који је уплетен у криминал.

„За руског држављанина званично је реаговао амбасадор Русије Чепурин. Вероватно ће у Приштини рећи да је и тај Рус неки шверцер који је учествовао у крималним радњама, па ће то сад на неком новом Штрахе снимку да нам покажу“, казао је Вучић у парламенту.

Вучић је претходно рекао да је Хашим Тачи потврдио да су ухапсили рушког држављанина, као и да на KиМ Албанци хоће да буду „хероји Америке и покажу да могу да раде шта хоће и како хоће“.

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин изјавио је, поводом актуелних дешавања на Kосову и Метохији, да Русија одлучно осуђује упад косовских специјалаца на Србима насељени север, саопштила је Амбасада Русије у Београду.

„Одлучно осуђујемо упад косовских специјалаца у рејоне севера Kосова и Метохије населљене од стране Срба. То је крајње опасно и коси се са свим постојећим договорима. Револтирани смо провокацијом приштинских власти у односу на руског државлљанина, сарадника УНМИK Михајила Kрасношчекова. Тражимо неодложно ослобођење Руса и позивање на одговорност свих који су криви за овај вапијући инцидент“, поручио је Чепурин.

Оставите Коментар