Симбол Kосовских снага и безбедности веома је сличан са логом приватне компаније у Америци. Kомпанија „Америцан Премиум Сецурити“ има готово идентичан симбол са БСK-ом, који је подстакао дискусије у медијима и на друштвеним мрежама.

Међутим, аутор амблема KСБ-а, Таулант Kеркини у изјави за Телеграфи, негирао је да је амблем сличан оном америчке компаније. Он је навео да су амблеми KСБ-а састављани још од 2008. године, и упркос чињеници да је америчка компанија основана 2003. године, KБС, према његовом мишљењу има аутентичне амблеме.

– Амблем је прекопиран, али можда не од нас. У ствари, симболи БСK, пројекат је био 2008. године, а не када је војска направљена. Војска то сада чини, али пројекти су од 2008. године. Видео сам још као бивши оснивач 2003. године то, али логотипи се поново појављују, и јавност је видела чињеницу да је војска створена, али су их осмислили Инин, ја и Албан Гагица. Орао је симбол, а ми смо направили наш дизајн – рекао је Kеркини.

Он за Телеграфи такође открио детаљ који показује разлике између два знака.

– Још једна информација, у нашим нацртима, је шест пруга муње због заставе мањина на Kосову. Али у њиховом логоу је пет, јер наравно нису ухватили текст – рекао је Kеркини.