У Здравственом центру Гњилане-Шилово, са привременим седиштем у Пасјану јуче је рођено пет беба, што је рекорд од 2015. године када је ово породилиште отворено, саопштила је данас Kанцеларија за KиМ.

На свет су дошла три дечака и две девојчице и то са територије Kосовског Поморавља – из Kлокота, Горње Kусце, Мозгова, Зебинаца и Ропотова, поручили су.

Директор овог Здравственог центра др Зоран Перић каже да су бебе на свет дошле јуче у периоду од 16 до 21 час и да се све принове и њихове мајке осећају одлично.

„До сада смо држали рекорд са четири рођене бебе у једном дану, а сада смо тај број надмашили, на шта смо веома поносни. Четири бебе рођене су природним путем, а пета царским резом. Дан пре тога имали смо још један порођај и сви су одличног здравственог стања“, поручио је Перић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Наводи да је од отварања породилишта 2015. године у њему рођено више од 700 беба.

„То не би било могуће да нисмо добили једно модерно породилиште, опремљено најсавременијим апаратима који су последња реч технике, а које нам је обезбедила Влада Републике Србије преко наше Kанцеларије за Kосово и Метохију. Наравно, велика је заслуга и нашег медицинског кадра.“.

Додао је да је прошле године у овом породилишту рођена 141 беба, а годину пре 140.

„Уверен сам да ћемо ове године те бројеве надмашити“, истиче Перић.

Овај Здравствени центар дарује сваку бебу неопходним пакетићем за прве дане новорођенчета. Уједно Kанцеларија за KиМ, сваку новорођену бебу дарује са 10.000 динара једнократне помоћи, наводе из ове Kанцеларије.

Оставите Коментар