Припадници полиције тзв. Косова ухапсили су данас на административном прелазу Јариње Србољуба Веселиновића (80), интерно расељено лице са Косова, са боравиштем у Крагујевцу, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Веселиновић, иначе расељено лице из Горњег села код Призрена под оптужбама за наводна имовинско-правна питања, наводи се у саопштењу.

  • Јутрос је са синовцем кренуо на Косово и Метохију, али је прво задржан на Јарињу, а потом и спроведен у Приштину, где треба да буде саслушан пред тужиоцем. Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбедила браниоца Веселиновићу, а ургираће поводом његовог случаја и пред свим релевантним међународним чиниоцима – поручили су из Канцеларије.

Како додају, На делу је наставак прогона и одмазде према Србима са Косова, „које хапсе без икаквог правног основа, под лажним оптужбама и намештеним сведочењима“.

  • Са тим у вези је и данашња пресуда Ристу Јовановићу који је осуђен на срамну казну од шест месеци затвора, само зато што се успротивио противправном претресању и малтретирању монахиње на Газиместану и показао наклоност према Србима и Србији. Сада је јасно због чега Аљбин Курти у Бриселу није желео да се сагласи са предлогом ЕУ да се обе стране уздрже од акција које би могле да изазову дестабилизацију на терену – поручују из Канцеларије за КиМ.

По оцени Канцеларије, све што Приштина ради, ради са намером да изазове дестабилизацију на простору Косова и Метохије.

  • О томе говори и пораст броја тешких инцидената на простору покрајине, а хапшење Веселиновића, уз срамну пресуду Јовановићу, најсликовитије су сведочење са каквим се прогоном и одмаздом сусрећу Срби на КиМ, или они који су наклоњени Србији – закључено је у саопштењу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар