Председник Одбора за Косово и Метохију у Скупштини Србије Милован Дрецун оценио је да структура садашњих Косовских безбедносних снага, а будуће војске Косова, показује да имају озбиљне дестабилизујуће и агресивне намере према српском народу, пише Курир.

„Постоје три пешадијска пука, а сваки од њих има чете, одељење са оклопним возилима хамер или кобру са митраљезима, затим противоклопна и минобацачка одељења. Свака чета има око 150 људи. Они су сада, како је њихов тзв. министар одбране рекао, изашли на око 4.500 људи заједно са министарством одбране„, објашњава Дрецун.

Дрецун додаје да је у КБС примљено 800 нових припадника, као и да је на основу изјава косовских званичника 2.500 људи обуку завршило у земљама НАТО-а.

„Обука је непрестана, као што је и ова за снајперисте. Тај тзв. министар одбране је најавио да ће ово бити година КБС-а, као и то да ће се опремити куповином наоружања, обуком, усавршавањем припадника… Базе су на северу, иако су то наводно полицијске базе, а наравно да ће, по површини коју треба да заузму код Лепосавића, бити за КБС“, казао је он.

С обзиром на то да је министар одбране Арменд Мехај објавио фотографију у којој се његов снајперски тим обучава у Јордану, Дрецун је рекао да то чине због ратних дејстава према српском народу.

„Имају по троје снајпериста у сваком одељењу, а ако се то помножи са 20, колико могу да имају у пуковима, то је онда 60 снајпериста. Шта ће им толико снајпериста и кога ће да убију? Сигурно неће ићи у мировне мисије с тим, све је то предвиђено за ратна дејства према српском народу. Говори се о томе да треба да се постигне договор између Београда и Приштине на миран политички начин, с друге стране је л’ су ови снајперисти допринос мирном политичком решењу? Октобра 2020. године у касарни у Приштини допремљено је 30 нових далекометних снајперских пушака, а током марта 2021. године било је опремање КБС-а новим тактичким снајперским пушкама. За кога их припремају, са ким треба да ратују и пуцају из тих пушака? Па већ су их употребљавали против српског народа на северу Косова, додуше као припадници специјалних параполицијских јединица“, рекао је Дрецун.

Оставите Коментар