Шта год да се убудуће догоди Србима на Косову и Метохији Шиптари ће оптужити Србију да је то урадила, а алиби за то дао им је лично лидер Народне странке Вук Јеремић

Бета/Твитер
Бета/Твитер

Он је својом политикантском изјавом да држава Србија планира да изазове хаос на северу КиМ, постао највећа звезда шиптарских медија који га славе и дају му огроман простор.

Таквом суманутом изјавом Јеремић је дао алиби Шиптарима за сваки напад на српски народ на Косову и Метохији.

Реагујући на изјаву Јеремића, Ðурић каже да лидер Народне странке полази од себе и навике да у свом бескрупулозном каријеризму занемарује интересе грађана, најављује да ће Србија изазвати немире на северу Косова и Метохије како би имала изговор за уступке Приштини.

– Управо се таквим методама служио некадашњи режим, чији је Јеремић био истакнути члан, и без икакве сумње Јеремић би се, да има икакву тежину, и данас играо политике користићи Србе на Косову и Метохији као покретне мете – навео је Ðурић у писаној изјави достављеној медијима.

Ðурић подсећа да су управо Јеремић и његови партијски другови својевремено 2011. изазвали немире на северу Косова и Метохије, а потом зарад останка на власти оставили Србе у покрајини на цедилу и увели им прелазе попут граничних, царинске печате и приштинска лична документа.

– Српска напредна странка и председник Александар Вучић учиниће све да заштите безбедност нашег народа на Косову и Метохији, али и наставити да инсистирају да се разјасни каква је природа Јеремићевих односа са међународном криминалном групом корупционаша и перача новца и за какве противуслуге је добио 200.000 евра од катарске амбасаде у Берлину – поручио је Ðурић.

Истакао је да Србе на Косову и Метохији не смеју да онеспокоје „дијаболичне фантазије“ Вука Јеремића, чији је једини посао очигледно да седећи у скупим ресторанима у Њујорку или Тоскани смишља пакости српском народу и држави.

Извор: informer.rs