Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Н. К. (40) и Н. К. (36) из околине Косовске Каменице, због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела шумска крађа, саопштио је данас МУП. Међутим, вечерас се у косовским, али и делу српских медија појавила и информација о наводном рањавању младића из Каменице од стране српске полиције.

Како се наводи у саопштењу српског МУП-а сумња се да су Н.К. и Н.К. у више наврата током 2018. и 2019. године, на месту званом Радевачка чесма у атару села Липовица, бесправно посекли око 250 букових стабала, наневши тиме материјалну штету предузећу „Србијашуме“ процењује се на око 4.390.000 динара.

У саопштењу међутим нема информација о евентуалном опирању хапшењу, етничкој припадности осумњичених или да је дошло до било каквог сукоба са осумњиченима.

С друге стране, у косовским медијима се вечерас појавила информација да је наводно српска полиција тешко ранила 34-годишњег Албанца М.М. који је из болнице у Гњилану пребачен у приштински КБЦ.

Како тврди Фљорим Сахити (Флорим Сахити), одборник у општини Медвеђа, М.М. је из села Грбац у Медвеђи, а био је запослен као шумар.

Да су примили пацијента упуцана са два метка потврдио је и Ејуп Говори из приштинског КБЦ који је за КТВ рекао да је младић из Медвеђе, али да живи у Каменици.

Слично, за КТВ је дао изјаву и Исмет Хашани, портпарол Косовске полиције за регион Гњилана, који наводи да је младић повреде задобио у селу Шахић у Каменици, у близини граничне области са Србијом.

Најзад, за КТВ је говорио и брат повређеног младића, и он за инцидент окривљује српску полицију наводећи да је његов брат упуцан данас око 15 часова и то док је радио на својој земљи обрађујући дрво.

„Полиција је пришла на 7-8 метара и пуцала. Носили су српску униформу“, навео је он.

Оставите Коментар